Află sensul cuvintelor care creează lumea ta

Dăm valoare unor citate ale unor oameni morți de milenii sau vii încă, ce au curajul să spună ceva și le transformăm în convingeri fără să le punem la îndoială.

Astăzi trăim în cuvinte și din cuvinte. Niște construcții obosite precum Atlas, îngreunate de sensurile pe care le alocăm pierzând esența care le-a creat.

Învățăm, învățăm și iar învățăm având cu adevărat nevoie să ajungem în profunzimea cuvintelor și să ne dăm seama cum creează ele lumea noastră fără să facem legătura între cuvinte și simțire.

Cuvinte create să facă o punte pentru comunicare ajung în zilele noastre să fie piedici din cauza multitudinii de sensuri – devenind piedici și mai mari în calea comunicării și este firesc. Abia acum începem să ne ”dezmeticim”, să vedem la nivel de intenție adevărul ascuns în ADN-ul nostru: noi avem toate răspunsurile iar acum suntem în etapa în care învățam sa punem întrebarea corectă. Așa că …. ne orientăm către interior! Inima noastră este singura busolă adevărată – propria noastră simțire.

Vibrația unui simplu cuvânt rostit are Valoare = Încărcarea Emoțională doar pentru noi.

Pe măsură ce te lași în experimentare vei constata cum senzațiile pot varia la infinit: de la căldură la frig, de la frustrare la încântare, de la dezgust la plăcere, iar tu poți completa lista.

Este nevoie de aceasta punte fiindcă fără să înțelegem mental, suntem orbi la universul nevăzut al corpului nostru. Cuvintele exprimă tot ceea ce trăim și ne împiedică uneori să simțim cu adevărat.

Dacă vreme înainte aveam doar senzația că vorbele pot fi extrem de goale pe dinăuntru, lipsindu-le conținutul, consistența sentimentului, acum am aflat asta în cel mai autentic mod: în sesiunile  de coaching.

Am fost de ambele părți ale procesului și am descoperit că nu era doar o impresie ci intuiția mea care îmi șoptea un adevăr profund.

Îți propun un exercițiu pe care eu l-am făcut și m-a trimis la aceste conștientizări.

Privește-l ca pe un experiment, încearcă-l, poate trezi și în tine ceva similar sau diferit. Aici stă frumusețea unicității noastre!

Ia-ți câteva minute, doar pentru tine și refugiază-te într-un spațiu liniștit al minții tale, apoi repetă câte unul, cuvintele de mai jos, cu pauză între ele de câteva secunde. În această pauză îți vei fi îndrepta atenția către corpul tău și la senzațiile pe care le percepi când rostești unul cate unul cuvintele:

Exercițiu de conștientizare: Iubire, Victima, Mama, Lumina, Moarte, Compasiune
Notează-ți undeva ce ai simțit și contemplează la ceea ce poate înseamnă asta pentru tine.

După ce ai terminat, păstrează în timpul zilei atenția la ceea ce spui și la senzațiile pe care le ai în corp.

#sharingiscaring

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *