Construiește-ți viața și trăiește așa cum decizi tu!

Seara de 25 Februarie a fost despre succes – de la reușita unei acțiuni până la valoarea pe care o dobândește o persoană atunci când reușește să combine armonios ascultarea, prezența și joaca – să primească și să dăruiască fiindcă „nu poți să dai, din ce nu ai”.


Pentru Alina, succesul înseamnă să experimenteze pe „a fi”, să se redescopere permanent și să dăruiască din ceea ce devine.

Am aflat de la fiecare dintre participanți cât de variate sunt definițiile succesului.

Seara a avut succesul ei propriu fiindcă fiecare a plecat cu ceva valoros, exprimat la începutul serii și validat în încheiere.


Coaching-ul are la bază aceleași competențe, însă, oricare ar fi școala care predă, ceea ce diferă sunt metodele: de la cele mai pragmatice până la cele mai profund spirituale.

Alina a adus valoare serii prin periplul de experiențe atât de variate care au condus-o către coaching. Ea a urmat trei școli de coaching și nenumărate alte programe în căutarea a ceea ce urma să devină. Când și-a început drumul în coaching nu a știut ce caută, însă, uitându-se în urmă, totul a fost menit să trezească conștiința superioară a destinatarului.


În încheiere, Alina a adus încă două resurse, de care ne-am bucurat la sfârșitul serii.

 • Bârfa pozitivă – o metodă cu denumire simpatică, care are scopul de a ne oferi o imagine despre cum ne văd ceilalți, dincolo de cuvinte, ce mesaj transmite și cât de autentic ajunge mesajul nostru la ei.
 • Cel de-al doilea exercițiu a fost creat pentru a oferi un gust despre ce înseamnă să fii coach și client, pe care vă propun să îl experimentați fie în compania cuiva ori pur si simplu, în liniște, cu sine.

O mini-sesiune de coaching:

 1. Care este subiectul pe care vrei să te concentrezi în următoarele minute?
 2. Ce face ca acest subiect să fie important pentru tine?
 3. Să presupunem că, la un moment viitor, acest obiectiv al tău se va realiza exact așa cum îți dorești tu. Cum va fi influențată pozitiv viața ta?
 4. Ce anume ar putea împiedica sau opri realizarea acestui obiectiv?
 5. Ce abilități sau resurse ai deja care te-ar putea ajuta să realizezi ceea ce vrei?
 6. Ce alte aspecte ar mai avea nevoie de atenția ta, care te-ar putea ajuta să îți îndeplinești obiectivul?
 7. Care vor fi primele semne care îți vor arăta că ai început să faci deja progrese?
 8. Ce te atrage cel mai mult referitor la realizarea acestui obiectiv?
 9. Cum vei sărbători succesul în momentul realizării a ceea ce ți-ai propus?

Mulțumesc fiecăruia pentru participare și pentru contribuția la proiectul nostru de susținere a Asociaței WE GROW, de a duce cărți în bibliotecile unor școli din Județul Dâmbovița (Clasele I-VIII). Cu cât mai multe cărți, cu atât mai multe școli.

Avem un target de 500 de cărți per școală, iar termenul limită este Mai 2019.

Primele cărți ale copilariei mele au fost basmele, din lumea cărora am evadat în romane de aventuri și apoi în Science Fiction, pe langă lecturile obligatorii de la școală.

Și dacă nu va inspiră temele de mai sus, poate cărțile educaționale legate de inteligența emoțională sau învățarea unor limbi străine ar fi de mare folos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *