Cufărul călătorului prin viață

Agitație, freamăt, surprize, artificii.

Și sărbătorile trec aproape pe nesimțite. În tumultul cotidian, timpul parcă se îngustează pe zi ce trece.

Și iată-ne în 2019. Un nou an, o nouă călătorie în necunoscut. Automat, apare întrebarea: ce ne dorim de la această CĂLĂTORIE?

Cum ne pregătim pentru ea? Și dacă ar fi să facem astăzi o incursiune în interiorul nostru: cu ce credințe, gânduri, dorințe și emoții plecăm la drum în 2019? Călătorul din noi privește cu sinceritate la CUFĂRUL de resurse disponibile. Este momentul unei selecții importante.

Înainte de toate, un mic moment de respiro.

Poate fi însoțit de o muzică liniștitoare. Inspirăm adânc, expirăm.  Atenția merge pe bătăile inimii. Totul în jurul nostru se oprește. Pentru moment, alegem să ne bucurăm doar de inima care bate neîncetat. Suntem recunoscători pentru consistența cu care bate fără greș, clipă de clipă, neobosită. Un ritm ce întreține viața, un ritm ce hrănește fiecare celulă, un ritm care permite creșterea și evoluția. Același ritm care se aude în orice ființă. Un RITM ce ne leagă și ne face părtași la muzica vieții. Ce forță nebănuită o  face să bată așa regulat? Îi mulțumim pentru iubirea cu care întreține aceste bătăi, și pentru că ne acceptă așa cum suntem, indiferent de culoare, proporții sau apartenență.

Și cu această stare de liniște și acceptare care s-a instalat, ne îndreptăm atenția spre anul 2019. Ce emoții ne încearcă? Ce dorim să realizăm? Suntem creatorii propriilor noastre experiențe.  Dacă am avea o scară de la 1 la 10, unde am pune bucuria de a trăi în acest moment? Ne trezim în fiecare dimineață cu entuziasmul de a începe o nouă zi? Dacă încă nu am atins apogeul bucuriei în viața noastră, e simplu! Tot ce ne trebuie este să schimbăm ceva.

O mică schimbare astăzi poate schimba considerabil traiectoria vieții tale.

Tot ce este important este claritate asupra destinației și dorința de a ne bucura de călătorie. Îndrăzniți să visați, dar adăugați viselor și obiective clare. Fără obiective, visele rămân doar niște dezamăgiri, dorințe neîmplinite, frustrări, regrete. Ne dorim o schimbare sau alte rezultate, dar cât de mult schimbăm din modul în care ne trăim viața? Setați obiective cât mai clare: anuale, lunare și zilnice. Pot fi și obiective mici și simple. Dar faceți-vă un obicei în a stabili obiective și în a le urma prin acțiuni concrete.

Care sunt cele trei modalități pe care le pot folosi să îmi îmbogățesc viața în acest an? Ce abilități trebuie să îmi clădesc, ce fel de om trebuie să fiu, ce relații trebuie să am, în ce fel trebuie să privesc viața pentru a fi cea mai bună versiune a mea? Care sunt cele trei activități care îmi produc bucurie? Cu ce pot să contribui în familia mea, în comunitatea mea? Întrebările puternice obțin întotdeauna răspunsuri clare și potrivite. Odată decise acțiunile, nu mai există niciun motiv să nu le îndepliniți. Doar sunt alese de voi, nu impuse de alții. Și astfel vă obișnuiți să luați decizii. Deciziile luate CONȘTIENT vă creează DESTINUL, povestea vieții. Dar cât de conștient acționăm în fiecare clipă a vieții noastre? Știați că peste 50% din acțiunile noastre sunt INCONȘTIENTE? În unele cazuri se ajunge și până la 90%.

Un coach vă poate ajuta să înțelegeți cum să vă determinați obiectivele de care aveți nevoie pentru a vă împlini nevoile și cum să alegeți cele mai potrivite acțiuni pentru îndeplinirea lor. Dar cum să luăm deciziile potrivite, astfel încât să nu mai trecem prin experiențele trecutului? Acelea, oricare au fost ele, mai inspirate sau mai puțin inspirate, sunt deja consumate. Nu mai are sens să ne întoarcem la ele. Putem doar învăța din experiența lor. Astăzi suntem persoane diferite și ne dorim să avem experiențe diferite. Orice experiență este o oportunitate de a învăța ceva, de a trăi viața la un alt nivel. Orice emoție nouă trăită adaugă o culoare pe pânza vieții.

Ce ingrediente mai sunt necesare pentru a duce la bună îndeplinire ce ne propunem? Și cum facem să ne ținem de obiectivele stabilite la început de an? Două cuvinte: DISCIPLINA și CONSISTENȚA, asezonate cu aparentența la o COMUNITATE de oameni cu scopuri comune, care să vă alimenteze motivația și dorința de reușită. Și încă ceva! Stabiliți obiective cât mai măsurabile, astfel încât să puteți să măsurați ușor progresul zilnic, lunar și anual.

Acestea sunt doar câteva întrebări și sfaturi din cufărul unui coach transformațional, menite să vă ofere claritate în ceea ce vă doriți să faceți în 2019. Coachingul poate deveni un MOD de viață – o VIAȚĂ în care înveți să te bucuri și să creezi experiențe frumoase. Căci ai venit AICI ca ființă umană pentru a te bucura. Oamenii se nasc pentru a se bucura. Viața nu este menită să fie o luptă.

Viața este un DAR. Un dar născut din IUBIRE. Îndrăzniți să vă oferiți darul VIEȚII, al BUCURIEI și al IUBIRII cu ajutorul unei ședințe de coaching. Și odată acceptate darurile, vă veți aminti CINE sunteți cu adevărat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *