Este posibil să îți schimbi viața?

un articol de Lise Bourbeau, tradus și adaptat de Luminița Băltărețu

Ești genul de persoană care crede că este imposibil să îți schimbi viața ? Că este imposibil să faci asta la vârstă ta? Sau poate că te întrebi cum să reușeșți?

Oricine ai fi, indiferent de vârsta, cultura, religia sau istoria ta de viață, este posibil să îți schimbi viața. DA, este posibil pentru oricine! Este adevărat că cei care au așteptat prea mult au nevoie de mai mult efort și perseverență. Indiferent de cât timp îți va lua, singurul lucru care contează este să observi în fiecare an că viața devine din ce în ce mai mult cea pe care o vrei.

Cu ajutorul câtorva întrebări, vei putea cu ușurință să descoperi ce vrei să îmbunătățeșți.

Observă tot ceea ce judeci că fiind PREA MULT sau PREA PUȚIN.

Ce AI prea mult? De exemplu: prea multe kilograme.

Ce AI prea puțin? De exemplu: prea puțini bani.

Ce FACI prea mult? De exemplu: mă ocup prea mult de problemele celor apropiați.

Ce FACI prea puțin? De exemplu: nu mă distrez destul. Cum EȘTI prea mult? De exemplu: sunt prea stresat.

Cum EȘTI prea puțin? De exemplu: nu sunt suficient de răbdător.

De fiecare dată când gândeșți sau spui cuvintele PREA MULT sau PREA PUȚIN, înseamnă că ai dificultatea să accepți o situație și vrei să o schimbi.

Îți propun să facem împreună un exercițiu. Alege dintre exemplele tale ceea ce ai vrea cel mai mult să se schimbe.

Prima întrebare pe care să ți-o pui este: Care sunt în acest moment consecințele negative ale acestei situații?

Gândește-te bine și ia-ți timp să faci o listă. Cu cât mai multe inconveniente vei găși, cu atât mai mult vei fi motivat să îmbunătățeșți situația.

Alte întrebări pe care să ți le pui:

De ce vreau să schimb această situație? Unde vreau să ajung?

Dă toate răspunsurile și motivele care te entuziasmează. Nu te limita, eșți propriul tău creator. Tu ești regizorul și producătorul filmului vieții tale.

Deci, poți creea tot ceea ce îți imaginezi. Nu rămâne blocat în ceea ce nu vrei și conștientizează mai mult ceea ce vrei.

Dacă eșți genul care spune că nu trebuie să visezi cu ochii deschiși, te întreb DE CE NU? De ce nu ai avea dreptul la asta?

Când ai terminat lista, pune-ți întrebarea:

Presupunând că am ajuns la ceea ce vreau, ce ar putea să mi se întâmple neplăcut?

Probabil îți spui: De ce neplăcut? Dacă în sfârșit am reușit să schimb ce nu îmi plăcea în viața mea, voi trăi doar consecințe plăcute.

Fals! Dacă ai fi fost convins că dorințele tale ți-ar aduce doar rezultate plăcute, ele ar fi fost deja realizate. Îți creezi viața în funcție de gândurile cele mai puternice din tine, cele pe care concentrezi cea mai mare energie. Dacă o parte din ține vrea ceva și se întâmplă opusul, înseamnă că întreții o frică mai puternică decât dorința ta.

Mai ales, nu te judeca pentru că ai frici care blochează ceea ce vrei. Cu toții avem aceeași problemă. Ce este important este să îți descoperi fricile. Cum ar fi: frica de a fi judecat de cei apropiați, frica de necunoscut, frica de a fi dezamăgit dacă rezultatul obținut nu durează, frica de a fi nedrept cu cei apropiați, etc.

Etapa următoare este cea mai importantă, aceea de a-ți DA DREPTUL de a avea frici și de a fi fost incapabil până acum să te îndrepți către ceea ce vrei.

Ia-ți câteva momente să așezi asta bine în tine, înainte de a continua lectură.

Este foarte posibil să nu poți să îți dai dreptul să îți fie frică, dar este SINGURĂ MODALITATE pentru a schimba orice vrei în viață ta.

Transfomarea se manifestă doar după acceptare.

Nu este ușor să îmbrățișezi noțiunea spirituală a acceptării. Prima reacție este să spui… DAR dacă voi accepta să am aceste frici și să fiu incapabil, voi trăi în continuare frica și nu voi reuși să obțin ceea ce vreau. Iată de ce acceptarea este o noțiune spirituală, tocmai pentru că este atât de greu de înțeles mental. Credem că a accepta înseamnă să fim de acord, asta fiind fals.

A accepta înseamnă să fim deschiși la ceea ce se întâmplă, să observăm, să primim, CHIAR DACĂ NU SUNTEM DE ACORD.

A FI DE ACORD, înseamnă să avem aceeași opinie, adică o noțiune mentală, intelectuală.

Pentru a ajunge să accepți este nevoie să rămâi în contact cu ceea ce vrei. De fiecare dată când acționezi în sens opus, ceea ce înseamnă că fricile tale au luat conducerea, ia distanță și acceptă faptul că în acest moment îți este teamă. Spune-ți că într-o zi vei ajunge la ceea ce vrei cu adevărat. Nu este nici bine, nici rău să trăiești frici și să ai convingeri, este pur și simplu omenesc. În plus, nu uită că este mult mai încurajator să privești la drumul pe care l-ai străbătut deja, decât la cel pe care îl mai ai de făcut.

Multor oameni le este frică de reacția celor apropiați dacă s-ar decide să facă schimbări în viața lor. Dacă este și cazul tău, asigură-te că le vorbeșți despre motivațiile tale. Poate că la început vei fi stângaci cu anumite transformări și că vei avea de întâmpinat reacțiile anturajului tău.

Persoanele care au ajuns să facă transformări să își amelioreze calitatea vieții, au în comun faptul că au rămas mereu în contact cu ceea ce voiau. Au știut că pot să își asculte propriile nevoi înaintea nevoilor celorlalți fără să se simtă vinovate sau să se judece că fiind egoiste.

Indiferent de ce vrei să schimbi în viață ta, amintește-ți că ești o ființă creatoare foarte puternică, la fel că oricine altcineva. Singura diferență dintre oameni o face felul în care fiecare alege să își folosească această putere.

Tu îți folosești puterea că să creezi ceea ce nu vrei sau o folosești pentru a creea o viață care să te entuziasmeze?

EȘTI SINGURUL CREATOR AL VIEȚII TALE !

Pentru o transformare interioară aprofundată îți sugerez atelierul A FI BINE.

 *Contacteaz-o pe Luminița Băltărețu pentru detalii legate de acest atelier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *