Webinar: Control versus Stăpânire

Data: 18/03/2019
Ora: 21:30 - 22:30


În lunile Martie si Aprilie, Viața ViaCoaching dă startul unei serii de webinarii alături de coachi, terapeuți și psihologi care să te ghideze înspre răspunsurile mult căutate.

Webinarii cu psiholog:
18 Martie – Control versus Stăpânire
25 Martie – Vinovăție versus Responsabilitate
1 Aprilie – Luptă versus Acceptare

Webinar: Control versus Stăpânire – 18 Martie 2019

În spatele controlului se regăsește întotdeauna o frică pentru propria persoană, fie că acest control e conștient sau nu. De exemplu, dacă cineva se controlează pe sine abținându-se de la desert, el poate face asta din teamă de a de veni dependent sau de a se îngrășa. Eventual, va sfârși prin a-și pierde controlul și va mânca de trei ori mai mult decât e necesar. Dorind să controlăm totul, credem că deținem controlul asupra celorlalți, dar în fapt se va întâmpla contrariul. Cu cât mai mult vrem să ne controlăm pe noi, pe ceilalți sau anumite situații, cu atât mai repede vom sfârși la un moment dat să pierdem controlul.

Mulți se înșeală confundând stăpânirea de sine cu controlul. Controlul indică o reținere față de sine (autocontrolul) sau față de altcineva. Este motivat de frică , în timp ce o persoană stăpână pe sine rămâne centrată, Nu există frică în spatele atitudinii și comportamentului sau. Această persoană își asumă responsabilitatea. Cineva stăpân pe sine știe ce face și de ce face acel lucru. Este deci stăpân pe situație. Cel care se controlează se va priva de mâncare de frică să nu se îngrașe, alegerea lui este motivată de frică.

În webinar vom discuta concret ce se întâmplă în viața noastră pentru a conștientiza dacă suntem în zona de control sau în cea de stăpânire de sine.
_______________________________
Gazda evenimentului – Luminița Băltărețu – primul practician acreditat din România al școlii „Ascultă-ți corpul”

Despre școala „Ascultă-ți corpul”:

Lise Bourbeau a fondat în 1982 școala „Ascultă-ți corpul”, devenită cea mai mare școală de dezvoltare personală din Quebec, Canada. Cărțile lui Lise s-au vândut în peste 4,5 milioane de exemplare, înregistrând mai bine de 40.000 de cazuri clinice, rezolvate cu succes prin metoda sa. Peste 80.000 oameni din 27 de țări au participat la atelierele școlii în mai bine de 35 de ani.

Luminița Băltărețu este primul practician al acestei metode în România. De peste 10 ani, aplică metoda alături de instrumente din psihoterapie și analiză tranzacțională pentru a își susține clienții în procesul de îmbunătățire a vieții personale și profesionale.

Luminița este psiholog, psihoterapeut sub supervizare, membru al Colegiului Psihologilor din România, al Asociației Române de Analiză Tranzacțională și al Asociației Europene de Analiză Tranzacțională.

______________________________

Locație – la tine acasă
Data și ora – 18 Martie 2019, ora 21:30
PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ

Află mai multe detalii și anunță-ți participarea direct în evenimentul nostru de pe Facebook, Webinar: Control versus Stăpânire
______________________________
Pentru a te înscrie să vezi webinarul, este nevoie să te înscrii pe grupul nostru de pe Facebook – Coaching Express România