Inteligența emoțională lucrează pentru noi

Când vreodată oamenii au schimbat ceva în viața lor doar pentru că altcineva cu multe bune intenții au propus, sugerat, sfătuit?

Atunci când ne confruntăm cu greutăți emoționale avem nevoie de susținere și de multe ori nici noi nu știm cum arată și nici ceilalți nu știu ce să spună.

Doar recent am început să văd cu alți ochi și urechi mesajele din filme. Un film bun și o minte atentă își poate extrage exact ce are nevoie dintre rândurile unei cărți sau printre cuvinte.

Înțelepciunea populară prin filiera teatrului, cântatului sau a filmelor de acțiune, se propagă și ajunge acolo unde este nevoie: în inimile noastre de unde pleacă mai departe, iar oameni de știință le caută sens.

În minunatele aventuri ale lui Robin Hood, acesta îi sfătuiește pe cei care i se alătură ”Spuneți-ne necazurile voastre și vorbiți deschis. Întotdeauna un șuvoi de vorbe alină o inimă întristată. E ca și cum am da drumul unui baraj unde s-au adunat prea multe.”

Experimentele au arătat că dacă oamenii vor începe să vorbească despre lucrurile care îi frământă, acest lucru poate avea un efect medical benefic.

 

scris liber, agenda, ganduri, eliberareMetoda: vreme de 15-20 de minute pe zi, timp de cinci zile se vor scrie gânduri legate de grijile cele mai presante ale momentului, iar ceea ce se notează poate fi ținut pentru sine.

Efectul: sporește funcția imunitară în ansamblu și mai mult pentru cei care și-au notat cu claritate sentimentele care îi frământă au avut cele mai mari progrese la nivelul tonusului emoțional și fizic.

Concluzia: este ”cea mai sănătoasă” cale de a aerisi atmosfera gândurilor care macină. Dacă începutul era marcat de o adâncă tristețe, anxietate, mânie, apoi, în următoarele zile se închega o povestire care descoperea un fel de sens în traumă sau în chinul respectiv.

 

Așa demonstrează Daniel Goleman forța vindecătoare a sprijinului emoțional în cartea să “Inteligența emoțională – De ce poate conta mai mult decât IQ”

Dacă alegi să îți notezi gândurile într-un carnețel, să vorbești cu cineva apropiat sau cu un profesionist, este o alegere personală care doar te va ajuta să depășești greutățile cu care te confrunți.

Află în următorul meu articol care sunt cele cinci legi ale inteligenței emoționale și cum poți să le aplici făcând lucrurile în ritmul tău !

Imagine de khamkhor

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *