Relația dintre coaching și succes – Interviu cu Life Coach David Alison

Eu și David am fost colegi în urmă cu ceva timp, iar acum, drumurile noastre s-au reîntâlnit. Așa că i-am propus să îmi acorde un interviu în legătură cu relația dintre succes și coaching, pentru blogul Viață viaCoaching, fiindcă el este Coach.

Mai exact, David a avut o carieră de succes, timp în care a lucrat 35 de ani într-o companie americană multinațională în departamentele de Logistică și Operațiuni, ajungând până la nivelul de top al Managementului. În ciuda succesului dobândit, David a simțit nevoia de a găsi ceva care să îi aducă cu adevărat sentimentul împlinirii.

În 2016 a început să caute activ resurse care să îl sprijine în a dezvoltarea sa personală. A început să citească și să asculte materiale ale unora dintre cei mai renumiți experți din domeniul dezvoltării personale: Tony Robbins, Jim Rohn și Wayne Dyer. Toate informațiile și evenimentele găsite l-au făcut să ia decizia de a deveni Life Coach. Așa că la sfârșitul anului 2017, după parcurgerea Școlii de Coaching Novaterra din Bruxelles, a făcut o schimbare majoră în cariera sa, pornind pe calea Life Coachingului.

Astăzi, după 17 luni și mai mult de 1500 de ore de coaching, David este PCC afiliat la ICF (International Coach Federation), lucrând ca Results Coach pentru una dintre cele mai mari organizații de dezvoltare personală. De asemenea, în practica sa personală lucrează 1 la 1 cu persoane obișnuite, antreprenori și directori de corporații.

1. David, care este definiția ta pentru succes?

– Pentru mine, succesul este împlinirea, fie că vine din carieră, relații sau starea de bine.

2. Spune-mi câteva lucruri despre tine, pe care le consideri importante, privind din perspectiva de coach.

– Sunt un bunic de 57 de ani, iubesc viața și îmi place să dau curs pasiunilor mele. Meseria de Coach mi-a adus echilibru, împlinire și mai ales, mi-a oferit ocazia să contribui la dezvoltarea celor care au avut nevoie de ajutorul meu.

3. În viziunea ta, cum ajută coaching-ul persoanele care caută să se dezvolte din punct de vedere personal?

– Pentru mine, coaching-ul este un ansamblu de metode menite să îi ajute pe oameni să își trăiască viața așa cum merită, deblocându-le potențialul.

4. Ce folosești pentru a te dezvolta și pentru a crește pe plan personal?

– Merg la evenimente de dezvoltare personală, ascult cel puțin 30 de minute pe zi materiale motivaționale ori de dezvoltare personală. Mi-am propus de asemenea, să citesc și literatură de psihologie.

5. Dacă ar fi să vorbim despre procesul de coaching eficient, în opinia ta, ce rol are EGO-ul?

– Pentru clienți – pentru că ei rămân uneori blocați în propria poveste, unde credințele pe care le au îi opresc din a face progrese – voi folosi întrebări puternice, uneori provocatoare, care să îi scoată din această poveste astfel încât, să observe care sunt nevoile lor, pentru a-și atinge obiectivele. Pentru Coach, procesul de coaching necesită prezența unui client în proporție 100%, astfel că, dacă EGO-ul este prezent în sesiunea de coaching, coach-ul nu va fi capabil să poată servi clientul la cel mai înalt nivel.

6. Ai spune că există un anumit gen de persoane care se pot schimba și altele care nu pot?

– Consider că, fiecare dintre noi este capabil să facă schimbări în viață. Din experiența mea, vă spun că unele persoane nu vor să se schimbe, fiindcă sunt condiționate de anumite idei sau de frică.

7. Cum putem face ca schimbarea să dureze în timp?

– Pentru a te schimba este nevoie să îți confrunți credințele care te limitează, să treci peste frici, să îți stăpânești emoțiile, să înțelegi emoțiile, să îți creezi o nouă identitate (de putere), să crezi în tine și în abilitățile pe care le ai.

8. Cu toții purtăm uneori un dialog interior (vocea îndoielii sau a lipsei credinței în sine), cum pot bloca clienții acest lucru?

– Cea mai mare importanță o are folosirea limbajului, urmat de caracterul personal, comportamentul zilnic, care sunt prioritățile mele în viață, în ce cred și ce limbaje folosesc, dar mai ales, credințele limitative și sistemul de valori propriu.

9. Cum reușești să îți menții bucuria, indiferent de circumstanțe?

– Zilnic fac meditație și sesiuni de introspecție, nu îmi setez obiective de viață, ci pur și simplu, mă gândesc cum să trăiesc păstrând recunoștința și aprecierea pentru ceea ce am.

10. Ai vrea să mai adaugi ceva pentru cititorii noștri?

– Închide ochii, imaginează-ți viața așa cum ți-o dorești, apoi găsește un coach și plecă în călătoria care te va duce acolo!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *