Job-ul potrivit și importanța unei valori

Un interviu pentru un job este un test, un test din ce în ce mai elaborat și poate tu, la fel ca si mine multa vreme ai simtit nevoia sa fie de-mistificat.

Acest articol este despre job, viata si despre identitatea personală.  Despre ce avem nevoie să cunoaștem pentru a obține și a menține entuziasmul la serviciu, cum să trecem de testările construite pe principii multiculturale ca să obținem jobul mult visata si cum sa răspundem corect în fața vieții.

 

Marimea universală

 

La fel ca un tricou lăbărțat care este la modă, așa sunt uneori și testările pe care suntem nevoiți să le facem ca să ne îndeplinim obiectivele nepotrivite per ansamblu

Cele mai comune inteligențe luate la control sunt inteligența emoțională (IE) și inteligența cognitivă (IQ),

Facem toate testele, dar știm la ce ne folosesc?

Nu exista răspunsuri corecte sau incorecte… sunt de la lume adunate și traduse pentru noi.  Devin ermetice prin din faptul că instrumentele de minat aceasta valoare sunt pe jumătate cunoscute iar noi cunoaștem fragmente și este nevoie să le punem cap la cap ca să înțelegem unde duc.

Fără o explorare corespunzătoare rămânem ignoranți și devenim expirați, pierzând teren în fiecare zi.

 

În societățile mai avansate emoțional noțiunile elementare de dezvoltare personală sunt predate la școală, iar când se termină ciclul gimnazial, copii știu deja care sunt inteligențele, cum pot fi gestionate dar mai ales ei au un brand personal – o identitate!

 

 

Când te gândești la BRANDING te gândești la companii sau la persoane publice, că ele au nevoie de o imagine, vând ceva…nu?

 

Branding sau identitate personală?

 

Plecând de la scopul declarat de a avea angajați care se cunosc pe sine pentru a menține angajamentul ridicat și performanța la cote maxime, realitatea este că, cei puțini care dau răspunsuri “corecte” au lucrat asiduu la identitatea lor personală și dețin câteva adevăruri esențiale despre ei.

Personal branding-ul tradus la nivel de identitate umană înseamnă să te cunoști pe tine și să poți spune în câteva cuvinte, asemenea unui speaker de meserie – cine ești, ce faci și cum ai hotărât să schimbi lumea!

 

”Spune-mi cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești”

 

Un angajator vrea să se asigure că achiziționează un talent care îi împărtășește valorile pentru ca alături de oamenii potriviți să se încarce cu energie și entuziasm și chiar dacă se îndepărtează știe să revină la matcă, iar tu simți că ești într-un loc în care ești acceptat și respectat, un loc unde contezi!

Când intri într-o organizație, toată lumea se așteaptă de la tine să te integrezi, sa înveți: așezat, din aer sau de la ceilalți.

În puține locuri sunt oameni care te îndrumă și îți explică de unde pornesc procedurile, care a fost nevoia ca ele să existe, să uniformizeze și să ajungă la acele valori care stau pe perete.

Puțini sunt oamenii care știu de unde a plecat totul, ca să îți spună și ție, așa că, și nouă și lor, ne rămâne să aflăm de unde se poate, de la oameni care au aceleași valori ca și noi, care cred în aceleași lucruri și au tipare similare de comportament care să nu dea dureri de cap managementului…. uneori!

 

Contrar teoriilor conspirative, eu cred că avem cu toții nevoie de o structură, iar pentru cei dintre  noi care nu au experimentat gândirea liberă în școală, intratul într-o organizație structurată, procedurată, nu  are menirea să îți spele mințile ci să îți pornească motorul propriei gândiri.

 

Acesta este motivul pentru care în interviurile de angajare apare frecvent, dacă nu obligatoriu cerința de a lista câteva valori după care te ghidezi în viață.

Cu toate astea, mulți sunt surprinși să solicitarea și uneori le este chiar greu să răspundă fiindcă nu știu! Da, pur și simplu nu știu!

– Este o întrebare importantă?

Clar Da!

– Înțelege toată lumea despre ce este vorba?

Probabil….

 

 

 

Toată lumea le face, câți le înțeleg și le transformă?

 

Începutul

 

Dacă nu știi cu ce să începi, află că pentru fiecare dintre noi, începutul este diferit așa că orice vei simți că merge, fă-o!

Nu te descuraja, nu ne-am născut învățați, eu am aflat după mai bine de 3 decenii și doar căutând răspunsuri despre cum se răspunde la întrebarea: Cine sunt eu?

Mereu am crezut că dacă eu am făcut-o oricine poate! Întrebarea de acum este: ”Vrea?”

Cu cat se transmite un mesaj mai neclar, cu atât mai slabă este încrederea în acel mesaj!

De prea multe ori răspundem cu: ”ăăă… Da!?!”

– Ce fel de ”DA” este ăsta? poate te întrebi!

Unul nesigur, unul ascuns după neîncrederea în soluții și în spatele lipsei de încredere în sine!

 

Ca să scapi de aceasta neîncredere ai doua variante:

  1. Trăiască internetul unde poți găsi multe teste de personalitate și identificarea valorilor de bază iar acestea îți vor servi să îngustezi acea plajă largă care te definește ca un bun cetățean ce ești și să te oprești la a evalua ce este important în viața ta – Este o metodă de a afla într-un timp foarte scurt ce te face fericit dincolo de ceea ce ”ar trebui” să te facă fericit conform normelor societății.
  2. Atinge ”pragul de sus”! – după ce ai făcut testele și ești convins că și tu poți, vei începe să ai progrese: uneori mai lent, alteori mai alert însă presărate cu multă frustrare și vei simți că nu are sens poate.
  3. Angajează un Coach că să îți mențină susținut ritmul de dezvoltare iar tu să îți găsești siguranța și încrederea în tine în cel mai scurt timp.

 

Coachingul nu este un moft, el a apărut ca un răspuns al societății la ritmul crescând, la responsabilitățile care se multiplicau exponențial de luau pe sus oamenii

 

La un moment dat a fost nevoie să se oprească cineva și să se întrebe cum se poate sprijini un asemenea proces nemaiîntâlnit că nu degeaba îi zice revoluția industrială, este și revoluția umană!

Revoluția umană te îndeamnă să te cauți pe tine în noianul de definiții ale societății, te îndeamnă să ieși din tipare, folosind ce știi mai bine – tiparele – și de acolo să te dezvolți până ”atingi cerul”!

 

va urma….

Îți mulțumesc că m-ai citit și sper sa îți fie de folos

Cu drag,

Cristina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *