Misiunea personală – o viață cu sens

Misiunea personală – o viață cu sens

O seară din povestea mea a fost încheiată cu primii fulgi de zăpadă!

Pe 16 noiembrie, evenimentul de lansare al inițiativei Viața viaCoaching, un vis de-al meu devenit realitate, ne-a oferit ocazia să ne cunoaștem într-un alt context, în care fiecare dintre noi a reușit să descopere câte ceva nou despre sine.

Raluca Mohanu, Executive Coach și Facilitator Sistemic, ne-a prezentat și ne-a implicat activ în una dintre temele ei favorite, „Eroul cu o mie de chipuri”, scrisă de Joseph Campbell, mergând mai departe cu multe exemple din viața reală, dar și din lumea basmelor.

Ne-a purtat pe drumul bătătorit al „chemării” și al spiralei, care este viața noastră, cu fiecare etapă care trebuie parcursă, astfel multe noțiuni au căpătat sens, altele abia ieșind la iveală.

În cele din urmă, îți mulțumesc pentru participarea și contribuția pe care ai adus-o procesului colectiv de descoperire! Iar dacă nu ai reușit să ajungi sau, bucurându-te la maximum de acest proces, nu ai reușit să notezi ideile principale ale serii, vei regăsi etapele călătoriei eroului, pe înțelesul meu!

Chemarea – există un moment în care începi să simți că ceva lipsește, nu știi dacă este real, inițial și apoi se adâncește acel sentiment că poți fi undeva, face ceva, vorbi cu cineva, începând proiecte, încheind proiecte pe principiul legii atracției – pentru a lăsa ceva sas între, e nevoie să lași altceva să iasă.

Pragul – și ai dat curs dorinței nerostite de a „vedea” ce este acolo, are temei, care este impactul în viață ta și a celor de lângă tine, și apoi, cum ai vedea finalitatea?

Aici, iei o decizie: conștientă da sau nu, considerând toate implicațiile, vei decide să te oprești, fiindcă nu este momentul sau vei hotărî să mergi mai departe, atunci vor apărea, ca în basme, resurse care te vor sprijini în călătoria ta:

Forțele binelui/ Demonii

Forțele binelui: o figura maternă sau paternă, un protector de orice natură și, sub orice formă, cineva care te va susține moral, fizic, spiritual să mergi mai departe pe drumul tău, iar „demonii” vor apărea ca niște teste pentru a îți verifica determinarea și motivația pentru scopul pe care îl urmărești,

Transformarea – ai ajuns într-un punct, de unde, dacă te uiți înapoi, lucrurile nu mai arată ca înainte, iar dacă te uiți înainte, lucrurile sunt pe jumătate necunoscute, două jumătăți ale unui întreg, unul care va fi, fiindcă ceea ce a fost rămâne în urmă, baza de temelie pentru viitoarea ta viață. Nu îți fie teamă că te vei pierde, doar vei deveni o mai bună versiune a ta, fiindcă scopul care te-a mânat este bun pentru tine.

Biruință – ai reușit! Ceea ce tu ai câștigat cu atâta determinare este atât e bun încât nu îl poți ține doar pentru ține și ceilalți vor vedea schimbarea la tine, și vor dori să înțeleagă ce s-a schimbat și compania ta va fi dovadă că se poate, și vei dori să le fie și lor bine, așa cum este pentru tine.

Contribuție – primind din abundență, vei dori să contribui și tu cu ceea ce primești, fiindcă asta este natură noastră umană și ne împlinește.

Viață este văzută de cele mai multe ori pe un trend liniar ascendent, însă, este mai degrabă o spirală de evenimente care urmează acest tipar al Călătoriei Eroului: Chemarea – Pragul – Forțele binelui/ ale răului – Transformarea – Biruință – Contribuția.

Și fiindcă evenimentele Viața viaCoaching sunt despre contribuție, fiecare dintre ele va susține o cauză nobilă, susținere care se va face prin intermediul donațiilor strânse din încasări! Astfel, prin intermediul Mihaelei Stancu, membru al echipei noastre și președinte al asociației „We GROW”, cauza nobilă din luna noiembrie s-a îndreptat în direcția susținerii eforturilor asociației.

Din anul 2016 „We GROW” și-a propus să colecteze cărți de calitate, pentru a insufla magia cititului școlarilor din zonele defavorizate. Astfel în vara lui 2018, a venit rândul lui Vali, un elev sârguincios al Școlii Gimnaziale din Județul Dâmbovița, care a împrumutat de la bibliotecă cele mai multe cărți. Având cele mai bune rezultate la învățătură, Vali beneficiază acum de o bursă lunară, în valoare de 150 de lei, începând cu luna octombrie 2018 până în mai 2019.

Am contribuit la acest proiect, donând contravaloarea unei luni în vederea susținerii lui Vali! Astfel își va bucura gândurile copilăriei cu povești nemuritoare, basme și romane, care îi  vor dezvolta imaginația, așezându-l pe propria drum, spre propria călătorie!


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *