Nu fugi de stres că te prinde din urmă

Ești stresată și nu știi ce să mai faci să scapi de presiunea care crește constant?

Îți spui că asta este viața, cu bune și rele, iar noi suntem făcuti să le ducem pe toate orice ar fi?

Mi-a trebuit ceva timp să înțeleg că acesta este așa numitul CONTROL. Senzația că, dacă nu tu ești, totul se vă nărui.

Ce îți rămâne de făcut altceva decât să grăbești ritmul crezând că dacă ieși din “maraton” și intri în cursa de “viteză” la un moment dat vei avea un moment de răgaz, doar pentru tine.

Chiar dacă fugi mai repede și reușești să scapi o vreme de stres, te prinde de la urmă fiindcă nu ști ce să pui în loc, ori poate știi însă nu este suficient?

Să fugi înseamnă că vrei să scapi … arhaicul instinct de a fugi atunci când te simți în pericol fiindcă însăși supraviețuirea îți este amenințată.

Astăzi fugim de o frică pe care uneori nu o putem defini, fugim că să scăpam de sentimentul de vinovăție deoarece simțim că nu suntem suficient de buni, de răbdători, de iubitori, de… ceva ce nu dorim să acceptăm despre sine fiindcă ne-ar făcea să părem oameni RĂI.

Schimbarea conceptelor despre bine și rău intră în contradicție cu ceea ce am învățat despre mersul lucrurilor, despre comportamentele așa-zis corecte.

Ce putem să facem în schimb, este să acceptăm că așa suntem!

Cu bune și mai puțin bune suntem perfect de imperfecți

 

Acolo unde este loc de îmbunătățire avem nevoie să învățam să o facem corect, mai ales acum că stam acasă, să învățam de la copii că omul este croit să învețe și să renunțăm la orgoliul pe care ni-l dă autosuficiența.

Testez încontinuu această stare de prezență, de a lăsa trecutul să treacă pe lângă mine ca un zgomot de fond și aleg să trăiesc acum.

De fiecare dată am constatat că era mai mult frica de frică decât realitatea unui pericol iminent.

În doar 4 PAȘI poți aplica o metodă pe care eu o folosesc atât personal cât și în ședințele de coaching, care sună cam așa:

  1. Mă opresc și mă întreb: De ce îmi este atât de frică? Ce îmi este teamă să accept despre mine?

  2. Ies în “lumină” și nu mă mai ascund.

  3. Dau ochi în ochi cu ceea ce mă sperie, îi fac loc în viață mea – accept că simt așa și încep să mă gândesc la semnificațiile pe care le are pentru mine.

  4. Ce aș pierde eu dacă aleg să nu mai fug?

Oprește-te puțin și lucrează, singur sau împreună cu cineva fiindcă “Curajul nu este absența fricii ci mai degrabă înțelegerea că există ceva mult mai important decât frica”.

Ce este mai important pentru tine decât frica?

Cu drag,

Cristina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *