O seară alături de Eroul din Povești

Ne-am reunit câteva suflete să descoasem pe eroul din poveștile noastre.
Să îl întoarcem pe toate părțile și să aflăm care îi sunt virtuțile slăbiciunile și în final cum seamănă povestea eroului sau eroinei cu a noastră.
Am descoperit cu toate fascinația față de Eroii supranaturali care aveau tot timpul din lume să o salveze pe Ileana Cosânzeana și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți.
Întâlneau provocări pe care le biruiau cu Resursele care erau mereu la îndemână lor, când aveau cea mai mare nevoie – cineva sau ceva îi sprijinea să mai facă un pas înainte: o zână, o sfântă Vineri sau Duminică, un cal năzdrăvan sau pe Păsări Lăți-Lungilă.

Totul a venit pentru mine când tocmai am început să citesc “Ce spui bună după Bună ziua” scrisă de tatăl analizei tranzacționale, Eric Berne, iar el spune că dacă nu găsești tu povestea te va găsi ea. Cu siguranță!

Pe mine m-a găsit la biblioteca școlii pe când trecusem de zâne din povești și zmei paralei și eram deja fascinată de aventuri de capă și spadă.
Am citit cele trei volume ale celor trei mușchetari ascultând muzică la casetofon și îmi aduc aminte și acum cum citeam: cu muzică în urechi și cu sufletul la gură
Admirăm vitejia tânărului D’Artagnan între o lume pe care nu o cunoștea, felul în care a rămas fidel valorilor cu care a fost crescut, adâncul simț al Dreptății și Camaraderiei. Cum a ajuns el, un provincial în capitală, iar eu, de la bunicii care m-au crescut la țară, cu aceleași valori ca ale eroului meu, la București.

Mă regăsesc acum după aproape 30 de ani și mă bucur de rebelul din mine care m-a făcut Cine sunt astăzi.
Regăsesc la mine în continuare pasiunea pentru viață, simțul corectitudinii și dorința de cunoaștere pe care o aveam de pe vremea când citeam în trecut cu impetuozitatea tinereții, iar acum pășesc pe calea propriei mele maturizări.

Este momentul să merg spre o altă poveste. una pe care o scriu eu, cu fiecare provocare care apare în viața mea ,cu resursele pe care le primesc atunci când mă aștept mai puțin ,cu transformarea care vine după fiecare decizie pe care o iau și bucuria că am mai descoperit o parte din mine pe care să o iubesc și mă iubesc mai mult pe mine cu fiecare persoană pe care o cunosc.

Tu ce poveste scrii acum?…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *