Magia se ascunde în necunoscut

Povestea Ne-Cunoscutului frate cu Ne-Hotărâtul

Când ai întrebări, ai nevoie de răspunsuri. Când ai de făcut o alegere ai nevoie să iei o decizie, iar o decizie adecvată vine mereu din starea de prezență.

Fie că este din intuiție sau pur și simplu din ceea ce este evident, uneori e nevoie să mergi pe drumurile mai puțin umblate, presărate cu multe conștientizări, provocări, neplăceri și în final cu bucurie.

Conștientizarea este una, certitudinea este WOW !

Întotdeauna am considerat ”adevărurile” primite din diverse direcții într-o proporție diferită de certitudine, niciodată 100%, de aceea am preferat mereu să las o parte din certitudine, incertitudinii.

Dacă acum știu că este manifestare, atunci părea că este o indecizie de moment sau prelungită… părea că fac alegerea până la un punct lăsând loc la ceva similar precum teama.

Aveam sa aflu ca nu era teama, ci “Ne-Cunoscutul”.

Puțin cate puțin am făcut loc mai mult celor ”ne-cunoscute” în viața mea, analizând până la un punct variabilele și luând decizii din ce în ce mai rapide, dar nu oricum!

Citește articolul până la sfârșit să afli unde a început povestea Ne-Cunoscutului, poate a fost și la tine similar, iar dacă a fost altfel, te invit sa împărtășești.

“Lucrare de control”

Undeva prin anii ’90, în gimnaziu, mi-a rămas agățat în minte că prima sinapsă îți oferă răspunsul corect la întrebare (evident, dacă îl ai deja în cutiuțele minții).

Sinapse

După ce foile se așterneau mai mult sau mai puțin febril pe catedră, cu toții începeam să ne agitam ca să se afle cum au făcut ceilalți și care erau răspunsurile corecte.

Multă zarvă, nici un rezultat! Nota urma implacabilă și nimic nu putea fi schimbat, așa că…de ce să mă mai agit?”. M-am întrebat și am încetat sa risipesc energie în aflarea răspunsurilor când deja nu mai puteam schimba nimic.

Strategia deciziilor rapide

“De ce să mă agit?” a avut parte de muulte testări de-a lungul anilor iar cu timpul, s-a transformat într-o strategie de a lua decizii rapid și eficient.

Să mă pierd în decizii ratate dintr-o dorință uriașă de a fi pe plac, de a mă încadra în peisaj negându-mă pe mine, știu cum este.

Acum iau fapte concrete, consecințe probabile, emoții implicate și mai ales, identific ce este pentru mine acceptabil și ce nu.

”Ne-Cunoscutul” este frate bun cu “Ne-Hotărâtul”, o creatură pe care am lăsat-o în urmă de multă vreme, care deși își mai arată fața lățoasă și obosită de atâtea întrebări din când în când, eu nu mă mai las atrasă în neliniștea nămoloasă.  În schimb, scutur din umeri și iau decizia.

Cât despre “Ne-Cunoscut” acesta a devenit magie pentru că atunci când alegi cu inima, din iubire, totul se aranjează atât de fin și perfect echilibrat.

Să fii prezent înseamnă să fii și pragmatic de aceea îți propun un set de 5 întrebări pe care eu îl folosesc pentru a știi că motivele pentru care încep ceva sunt ale mele și nu împrumutate iar eu îmi pot construi și asuma planul de execuție fără să verific la fiecare pas dacă este sau nu pentru mine.

  1. Ce vreau?
  2. Ce am nevoie?
  3. Cum vreau să mă simt când am încheiat?
  4. Ce impact are asupra celorlalți decizia mea?
  5. Cum mă simt acum?

Pe măsură ce practic, este mai rapid iar eu aflu în fiecare zi ce mă face să fiu eu, cine sunt și mă bucur de cine devin.

Pe tine ce te ajută să alegi?

O zi minunata să ai!

Cu drag,

Cristina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *