furia este un strigat de ajutor

Trăiește furia și eliberează-te

Furia este o “Doamnă” care ocupă tot spațiul!

 

Furia este o stare care te consumă și uneori trebuie pur și simplu să o lași să vezi unde te duce, la nivel sufletesc, abia acolo poți vedea care dintre valorile tale este atât de înăbușită de concepte gen “lasă de la tine”!

 

Să aplici metode înseamnă dresaj, eu vorbesc aici despre transformare și nu una care se rezolvă prin violențe

 

 

Când ești furios totul dispare, ești doar tu, ea și sufletul tău rănit!

 

Citește articolul pana la final unde voi expune un mod în care eu lucrez temele personale dar și cu ai mei clienți când lucrăm la înțelegerea stărilor cu care se confruntă.

Ce este Furia

 

furie sf [At: VĂCĂRESCUL, IST. 256/44 / P: ~ri-e / A și: ~rie / Pl: ~ii / E: fr furie, lat furia1 Stare de extremă iritare în care se pierde stăpânirea de sine Si: mânie, turbare. 2 Violență. 3 (Îlav) Cu ~ Extrem de furios. 4 (Îal) Cu putere mare, nestăvilită. 5 (Fig; rar) Dorință puternică, nestăpânită Si: pasiune, patimă. 6 (D. lucruri) Mișcare violentă. 7 (Mit) Fiecare dintre cele trei divinități ale infernului, care, în credințele romanilor, chinuiau sufletele păcătoșilor.

Sunt metode de mindfullness pentru a gestiona “furia” însă acestea funcționează când deja ai depășit starea de furie și ești mai mult supărat… decât furios.

 

Ce este supărarea

 

SUPĂRÁ, súpăr, vb. I. 1. Refl. și tranz. A avea sau a provoca cuiva o neplăcere; a (se) mâhni, a (se) necăji, a (se) amărî, a (se) întrista. 2. Tranz. A stingheri, a incomoda, a deranja, a stânjeni. ♦ A chinui, a provoca o durere (fizică ușoară); a jena. 3. Refl. și tranz. A (se) întărâta, a (se) mânia, a (se) irita. – 

Furia este o emoție căreia este mai bine să nu îi punem capac fiindcă nu “dă bine”, să încetam să o ignorăm – Ea este un semn că ceva trebuie să se schimbe în viața noastră.

Din păcate, este nevoie ca efectele furiei să devină evidente: relațiile să se deterioreze,  oamenii să plece din viață noastră pentru ca noi să realizăm că cine suntem la momentul acela nu este atât de bun pe cum credem.

 

 

 

Furia alungă oamenii din viață ta ca să ai timp și spațiu să cauți răspunsuri la întrebarea: De ce fac ceea ce fac?

Să spui cuiva că ar trebui să-și gestioneze furia, este “în-furiant” și știu asta fiindcă mi se spunea și mie, atunci când nu o mai puteam conține.

Să te prefaci că nu există, să aplici metode din cărți în “x” pași sunt variante, desigur, și le puteți aplica până când veți realiza că “Soarele strălucește chiar dacă tu îl acoperi cu mâna”

 

Eu vă îndemn să trăiți!

 

Să învățați să recunoașteți emoțiile și să vă întrebați de unde vin ele pentru că acolo unde sălăjluiesc, sunt bune prietene cu: lipsa de încredere în sine și în oameni în general, sacrificiile, etc.

Doar înțelegând de unde vin emoțiile, le veți depăși, eu așa am făcut.

 

Cum?

 

Aceasta este o călătorie pe care fiecare o face pentru Sine trecând prin fiecare pas:

 

  1. Primul pas către a înțelege un concept este să mergi la definiția pe care i-au dat-o alții, la paradigmă.
  2. Alege de acolo definițiile care rezonează cu ceea ce simți tu că este adevărat, pentru tine.
  3. Creează propria definiție și paradigmă în baza a ceea ce simți tu.
  4. Celebrează realizarea!

 

Dacă articolul v-a trezit întrebări vă încurajez să mi le trimiteți, promit să vă răspund!

Să aveți o zi lină și să vă fie cu folos!

Cu drag,

Cristina

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *